MSZP: Orbán dolgozzon meg a pénzéért

2005.10.04. 17:55

Az MSZP szerint komikus, hogy míg a parlamenten kívül Orbán Viktor a munka becsületének visszaadásáról beszél, addig el se jár saját munkahelyére az Országgyűlésbe, vagy ha mégis megjelenik, hallgat. A szóvivő szerint „a kérdés az, hogy egy hallgatási fogadalommal állunk szemben, azaz elvi alapon hallgat a parlamentben Orbán Úr, vagy egyszerűen munkakerülésről van szó”. Nyakó kifogásolja, hogy „az országgyűlés nagy munkakerülője (…) a parlamentbe ritkán jár, nem szól, nem vesz részt a közös munkában, de képviselői fizetését felveszi”.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője azt mondta: komikus volt látni Orbán Viktor közvetlen környezetét, amint nehezményezték, hogy a pártelnöknek nem áll módjában a parlament ülésén válaszolni a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által felvetett kérdésekre. Hozzátette: a házszabály adta mindenkori lehetőségen túl, a nap folyamán a kormánypárti többség is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenzéki párt elnöke a Fidesz által kezdeményezett vitanapon kifejthesse nézeteit.

„Megértjük az MSZP felindultságát, idegeskedését, hiszen ma a Parlamentben nem tudták megvédeni a Gyurcsány-kormány katasztrofálisra sikeredett eddigi tevékenységét” – reagált Révész Máriusz. A Fidesz szóvivője szerint Nyakó téved, amikor azt hiszi, hogy egy miniszterelnök munkáját beszédeinek hossza és száma alapján lehet értékelni. A szóvivő úgy látja, jobban járt volna mindenki, ha a kormányfő a kormányzásra koncentrál, nem pedig csak beszél. Révész szerint a Fidesz-kormány idején jelentősen csökkent a munkanélküliség és az eladósodottság mértéke, növekedett Magyarország versenyképessége és reális célkitűzés volt az euró 2008-as bevezetése. „Jó lenne, ha az MSZP és Gyurcsány Ferenc ezekben a témákban lenne képes felmutatni valami hasonlót” – vélte a Fidesz szóvivője.