Natália
-3 °C
8 °C

Gyurcsány Ferenc neves amerikai magyarokat tüntetett ki

MTI
2005.10.06. 02:03
Gyurcsány Ferenc szerdán New York-ban az exkluzív Yale Clubban közéleti személyiségekkel találkozott és magas állami kitüntetéseket adott át a tudományos és gazdasági élet három kiemelkedő magyar származású személyiségének.

Lax Péter Dávid a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta a matematika terén elért tudományos eredményeiért és a magyar-amerikai tudományos kapcsolatok elmélyítéséért. Lax Péter az egyik legnagyobb élő matematikus, munkásságát 2005-ben a matematika Nobel-díjának tartott Abel-díjjal ismerték el. Magyarországot 1941-ben hagyta el.

George B. Kendall a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta a magyar-amerikai pénzügyi kapcsolatok előmozdításáért. Kendall nemzetközi elismerést szerzett a pénzügyi piacok középtávú prognosztizálása területén.

Vásárhelyi A. Miklós a Magyar Köztársasági érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta az informatika terén végzett kiemelkedő kutatásaiért és a magyar-amerikai informatikai kapcsolatok előmozdításáért. A professzor a mesterséges intelligencia és az információs technológia gazdasági-pénzügyi területekre való alkalmazásában szerzett nemzetközi hírnevet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.