Natália
-3 °C
8 °C

Madárral ütközött egy repülő, de nem sérült meg a pilóta

MTI
2005.10.07. 13:46

Az orvosi vizsgálat szerint nem sérült meg az a pilóta, akinek kiképző repülőgépébe madár csapódott - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a pilóta könnyebben megsérült, az orvosi vizsgálatok szerint azonban semmilyen sérülést nem szenvedett - mondta Bocskai István.

Csütörtökön este a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison egy L-39 Albatrosz típusú kétszemélyes kiképző repülőgép pilótakabinjának üvegébe vadkacsa csapódott a leszállás megkezdésekor. A repülőgép 500 méter magasan 330 km/órás sebességgel haladt, amikor a madárral összeütközött. A kabin első üvege betört, de a pilóta biztonsággal földre tudta tenni a gépet, nem kellett kényszerleszállást végrehajtania - mondta a szóvivő.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a pilóták - egy alezredes és egy őrnagy - betartották a repülési szabályokat és a gép nem szenvedett kijavíthatatlan sérüléseket. Bocskai István hozzátette, hogy az elmúlt években nem történt hasonló eset.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!