Madárral ütközött egy repülő, de nem sérült meg a pilóta

MTI
2005.10.07. 13:46

Az orvosi vizsgálat szerint nem sérült meg az a pilóta, akinek kiképző repülőgépébe madár csapódott - közölte a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken. Az első jelentések még arról szóltak, hogy a pilóta könnyebben megsérült, az orvosi vizsgálatok szerint azonban semmilyen sérülést nem szenvedett - mondta Bocskai István.

Csütörtökön este a kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison egy L-39 Albatrosz típusú kétszemélyes kiképző repülőgép pilótakabinjának üvegébe vadkacsa csapódott a leszállás megkezdésekor. A repülőgép 500 méter magasan 330 km/órás sebességgel haladt, amikor a madárral összeütközött. A kabin első üvege betört, de a pilóta biztonsággal földre tudta tenni a gépet, nem kellett kényszerleszállást végrehajtania - mondta a szóvivő.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a pilóták - egy alezredes és egy őrnagy - betartották a repülési szabályokat és a gép nem szenvedett kijavíthatatlan sérüléseket. Bocskai István hozzátette, hogy az elmúlt években nem történt hasonló eset.