Az FKGP újra a parlamentbe igyekszik

MTI
2005.10.08. 14:25
A Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt (FKGP) elsősorban a kisemberek politikai szervezeteként mind a 176 egyéni kerületben önállóan indít jelöltet a 2006-os országgyűlési választáson, és arra törekszik, hogy ismét parlamenti erővé váljon - jelentette be Kovács István József országos elnök szombaton, Szolnokon. A pártvezető a Tisza-parti városban rendezett politikai nagygyűlésükhöz kötődő sajtótájékoztatón hozzátette: a jelölteket többségében már megtalálták, és bemutatásukra, programjuk ismertetésére egy viszonylag rövid, de intenzív, három hónapos kampányidőszakot szánnak majd.

"A kisgazda szónak kell adni egy modern értelmezést, akinek van egy kis lakása, az annak a kisgazdája, tehát kisgazda tulajdonképpen minden önálló egzisztencia - fogalmazott Kovács István József. A 2006-ban 100 éves fennállását ünneplő párt nevéből fakadóan kiemelten kíván foglalkozni az agráriummal - szögezte le, hozzátéve: ez a városi embernek sem közömbös, "hiszen nem mindegy, hogy mit eszik, jó minőségű, jó beltartalmi értékű magyar élelmiszert vagy génkezelt külföldi árucikkeket".

Az FKGP taglétszámát firtató kérdést Kovács István József azzal a válasszal hárította el, hogy: "belső szervezeti adatokat egyetlen párt sem szokott kiadni". A tagsággal kapcsolatban annyit mondott: a Kisgazdapárt továbbra is hagyományos bázisán, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben erős. Bejelentette: budapesti székházukat értékesíteni akarják, hiszen működésükhöz és a kampányköltségekhez semmilyen állami támogatást nem kapnak. Torgyán József és a mostani pártvezetés kapcsolatára vonatkozó kérdésre annyit válaszolt: "Jó egészséget kívánunk neki!" Hozzátette, hogy az FKGP 2002-ben lezárt egy korszakot.