Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A bíróság szerint nincs elnöke az FKGP-nek

MTI
2005.10.11. 13:35

A Fővárosi Ítélőtábla kedden jogerősen megsemmisítette a Független Kisgazdapárt (FKGP) országos nagyválasztmányának 2003. december 28-án hozott határozatait, köztük azt a döntést, amellyel Kovács István Józsefet a parlamenten kívüli politikai erő elnökévé választották.

A testület ezzel helyben hagyta a Fővárosi Bíróság első fokú ítéletét, elutasítva azt az alperesi érvelést, hogy az eljárást kezdeményező Hegedűs Péter főtitkár nem volt az FKGP tagja; megállapította azt is, hogy a tanácskozás jegyzőkönyvében számos "anomália" volt tapasztalható, egyes megyéket például többen képviseltek küldöttként, mint az jogszerű lett volna.

A tárgyalás előtt és után a hallgatóként résztvevő mintegy másfél tucat - jelenleg más-más szervezetekben tevékenykedő - kisgazda politikus hosszasan vitatta a folyosón, hogy Kovács István József elmozdítása esetén helyette ki volna a jogszerű elnök. Kovács István József az ítélethirdetés után, részletek említése nélkül úgy nyilatkozott: felülvizsgálati kérelemmel fog élni, az ügyben párhuzamosan folyó eljárásokra utalva pedig azt közölte, az elnöki posztot "nincs kinek átadni".

"Várunk a Legfelsőbb Bíróság döntésére" - közölte a felperes, Hegedűs Péter a döntés nyilvánosságra hozatala után, utalva arra, hogy folyamatban van olyan ügy, amelyben az ő pártelnökké bejegyzését kívánják elérni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!