Csökkent a bűncselekmények száma a Velencei-tónál

MTI
2005.10.11. 14:28

A múlt év hasonló időszakához viszonyítva 22,5 százalékkal csökkent az idei turisztikai idényben az ismertté vált bűncselekmények száma a Velencei-tónál - jelentette be a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője Székesfehérváron. Papp Károly dandártábornok keddi sajtótájékoztatóján elmondta: ez annál is inkább jelentős eredmény, mert több nagy rendezvénynek - egyebek között a napi 5-7000 vendéget fogadó Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) - is helyet adott a tópart.

Tájékoztatása szerint a fokozott rendőri jelenlétnek, a gárdonyi rendőrkapitányság létszáma időleges megduplázásának és a szezonális bűnmegelőzési központ működésének köszönhetően csökkent a betöréses lopások, a gépkocsilopások, a gépkocsifeltörések, valamint a külföldiek sérelmére elkövetett bűncselekmények száma.

Emlékeztetett arra, hogy sikerült két kiemelt bűncselekmény tetteseit rács mögé juttatni. Így a Gárdonyban, Velencén és Velencefürdőn elkövetett 38 rendbeli rablással, valamint egyéb súlyos bűncselekményekkel vádolt csapat öt tagja már előzetes letartóztatásban van. Ugyancsak előzetes letartóztatásba került a gépkocsilopással három megyében - köztük a Velencei-tó környékén is - mintegy ötvenmillió forint kárt okozó hat gyanúsított közül is négy bűnöző - tette hozzá Papp Károly.