Leváltják az esztergomi jegyzőt

MTI
2005.10.18. 14:33

A jegyző leváltásáról szóló indítványt terjeszt elő Esztergom polgármestere a testület kedden esti zárt ülésén - tudta meg egy névtelenséget kérő képviselőtől az MTI. Az információt az érintett megerősítette. Csomor Sándor jegyző elmondta: az esztergomi élményfürdő befejezésére kiírt közbeszerzési pályázat kapcsán törvénytelenséget tapasztalt, amit szóvá tett a képviselőtestület ülésén. A polgármester indítványára állásából még aznap felfüggesztették, és ellene azóta két fegyelmi eljárás indult.

A jegyző feljelentette az önkormányzatot, mivel szerinte törvénytelen, hogy a pályázaton induló cégek egy konzorciumba tömörültek, s így versenyhelyzet nélkül szereztek meg egy 700 milliós munkát. Csomor Sándor a hivatalvesztését előkészítő 3,2 kilós, 3500 oldalas iratanyagot hétfőn csak nyomatékos kérésére kapta kézhez.

A képviselőtestületben kisebbségben lévő MSZP frakcióvezetője, Schiller Kertész Tamás kijelentette: az ügy a koncepciós perekre emlékezteti. Hozzátette, felügyelet mellett betekinthetett a fürdőberuházás irataiba, s szerinte "a közbeszerzési eljárásban nem műszaki tartalomra, hanem pénzköltésre kellett pályázni a jelentkezőknek".

A beruházás ügyében a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálatot folytat. A hatóság bekérte az ügy iratait, melyet az önkormányzat az október 15-i határidőre nem adott le, a város hosszabbítási kérelmének a hatóság helyt adott - mondta a rendőrség sajtóreferense.