MTV: az üzemi tanács választ vár az elbocsájtásokra

MTI
2005.10.18. 17:30

A Magyar Televízió (MTV) üzemi tanácsa mindeddig nem kapott elfogadható magyarázatot a menedzsmenttől a létszámleépítésre - közölte Kapuvári Gábor, a testület elnöke az előző nap bejelentett döntés kapcsán. "Tudni akarom, mi az oka, hogy ezeket az embereket elküldik" - mondta. Jelenleg nem ismert, milyen feladatokat ellátó, mekkora létszámú televízióval tervez a vezetés - jegyezte meg.

A közszolgálati médium hétfőn jelentette be, hogy a közeljövőben 217 munkatárs elbocsátását tervezi. A lépéstől a szervezet hatékonyabb működését várják, valamint azt, hogy "a közszolgálati nemzeti főadó egy rugalmasabban működő, szakmai szempontból professzionális, versenyképes, továbbra is minőséget, értéket megjelenítő modern európai televízióvá válik".

Az MTV tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terve szerint 2004-ben 75, az idén 425, míg jövőre 200 munkatársától kellene megválnia az intézménynek. A menedzsment egy, neve mellőzését kérő tagja tavasszal arról beszélt: a tavalyi elbocsátásokra - az azokhoz szükséges források hiányában - nem került sor.

A leépítésekről nyáron lezárult tárgyalások egyik résztvevője szerint a menedzsment a létszámleépítés idei első körében mintegy 180 munkatárs elbocsátását szorgalmazta. A hétfői közlemény szerint ez a szám végül 98 lett. Az intézmény másfél hónappal ezelőtti tájékoztatása szerint az MTV-nek mintegy 1700 belsős munkatársa volt.