Luxus-idősotthon nyílt Ürömön

MTI
2005.10.27. 17:21

Idős emberek részére épített új otthon nyílt a Pest megyei Ürömön - közölte a száz bentlakó részére berendezett intézmény vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A Platán Idősek Otthona a Budapest melletti település közelében egy tízezer négyzetméteres, parkosított területen áll, maga az épület négyezer négyzetméter - mondta Sárváry István. A beruházás magánbefektetők vállalkozásában, hozzávetően egymilliárd forintból valósult meg - tette hozzá.

Az ide költözők 5,4 millió forintért vehetik birtokba a 25 és 45 négyzetméteres, konyhát is magában foglaló apartmanokat, s havi 75 ezer forintért teljes ellátást kapnak. Ebbe egészségügyi szolgálat, kulturális programok, gyógytorna, mozgási, sportolási lehetőségek is beletartoznak; 55 fős személyzet gondoskodik a színvonalas ellátásról.

Az apartmanok nem örökölhetőek ugyan, ám lehetőség van olyan szerződés kötésére, amelyben a befizetett összeg egy részét - halálozás esetén - a kedvezményezett visszakaphatja, vagy előjogot szerezhet a megüresedett hely elfoglalására. Eddig már ötven százalékban elkeltek a helyek, és sokan érdeklődnek az ideköltözés feltételeiről - hívta fel rá a figyelmet Sárváry István.