Csapody koszorúzna együtt Méccsel

MTI
2005.11.02. 12:32

Ha valamennyi meghívott ott lesz, Csapody Miklós MDF-es politikus is részt vesz azon a koszorúzáson, melyre korábban Mécs Imre SZDSZ-es képviselő hívta meg a négy parlamenti párt képviselőit november 4-ére, egy, a 301-es parcellában közösen tartandó 1956-os megemlékezésre.

"Ott leszek tehát magam is, de kizárólag abban az esetben, hogyha arról értesíthetsz, hogy mind a négyen valóban ott leszünk" - áll abban a válaszlevélben, melyet Csapody Miklós küldött szerdán Mécs Imrének.

Az MDF-es képviselő szerint "ha '56-ról van szó, és a gyász nem a politikai voksszerzés sanda, alantas eszköze", akkor nem nézheti, hogy meghívója melyik frakcióban ül.

"Keresztényként, konzervatív politikusként, hazáját szerető, katolikus hitét gyakorló emberként és a Magyar Demokrata Fórum képviselőjeként, meghívásodat - az elemi előfeltételek sajnos elkerülhetetlen tisztázása után - a koszorúzásra elfogadom" - írja Csapody Miklós.

Csapody Miklós azt is kérte: ha lehet, "se gyászzene, se beszéd ne legyen, (...) csak egy közös koszorú", amit együtt helyeznének el az '56-os hősök örök emlékére.