Az SZDSZ csak néhány helyen állít közös jelöltet az MSZP-vel

MTI
2005.11.02. 13:28

Az SZDSZ számára elfogadhatatlan lenne, hogy egy választási körzetét cserébe hetet kínáljon az MSZP-nek - közölte a liberális párt képviselőjelölt-állításért felelős ügyvivője az MTI-vel szerdán.

"Szerintem nincs ilyen döntése az MSZP-nek, ez egy Magyar Nemzet kitaláció" - kommentálta a Magyar Nemzet című napilapban erről megjelenteket Gulyás József, hozzátéve, hogy az MSZP nem kereste meg ezzel az SZDSZ-t.

Hangsúlyozta: az SZDSZ alapvetően ezen a választáson is önállóan méretteti meg magát, célja az, hogy listán lehetőleg jóval 5 százalék fölötti eredményt érjen el. "Erre most minden esélyünk megvan, egy ilyen megállapodás gyöngítené az ilyen típusú esélyét az SZDSZ-nek" - mutatott rá.

Hozzátette: a szabad demokraták is abban érdekeltek, hogy a kormánypártok együttesen jól szerepeljenek a választásokon, ennek azonban nem lehet az a következménye, hogy az SZDSZ önmagát feladva ilyen megállapodásokat kössön. Elmondta: országosan kiterjedt közös jelöltállításokról nem zajlik egyeztetés, csak néhány helyi körzetben.

Kecskeméten döntöttek a helyi szervezetek a két párt közötti választási megállapodásról, amely az SZDSZ számára elfogadható. Szombathelyen és Szegeden még csak körvonalazódik a megállapodás és ezt a két párt vezető testületinek is jóvá kell majd hagynia - mondta.