Dávid Ibolya: a Gyurcsány-Orbán vita a kétpártrendszer felé vezet

MTI
2005.11.05. 15:09

A Magyar Demokrata Fórum Gyurcsány Ferenc akcióját, hogy újabb nyilvános vitát szeretne Orbán Viktorral, a kétpártrendszer irányába tett újabb durva lépésként értékeli - jelentette ki Dávid Ibolya szombaton Debrecenben.

Az MDF elnöke a Civil Képviseleti Fórumnak a mezőgazdaság és a vidék helyzetéről rendezett tanácskozását követő sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy néhány hete az MDF szeretett volna nyilvános televíziós vitát az euró bevezetésének időpontjáról, illetve a jövő évi költségvetésről, ám ezt az ajánlatot mindkét nagy párt elvetette.

"Az MDF a magyar demokrácia szempontjából rendkívül károsnak tartja, hogy a jövő évi választásokat a két nagy párt tudatosan egy Gyurcsány Ferenc-Orbán Viktor párviadalra kívánja leszűkíteni" - mondta a kisebbik ellenzéki párt elnöke. Dávid Ibolya szerint ezáltal a két nagy párttal nem szimpatizáló választó úgy érezheti, hogy az ő érdekeik és értékeik háttérbe szorulnak "az MSZP és a Fidesz sokszor demagóg, nagyotmondásokkal operáló és ígéretlicit- központú, kiélezett küzdelmében ".