Lemondatná a dunakeszi alpolgármestert a Fidesz is

MTI
2005.11.09. 00:42

Az MSZP és az SZDSZ dunakeszi városi képviselőcsoportja után kedden a Fidesz városi csoportja is közölte az MTI-vel, hogy Szabó Tamás alpolgármesternek le kellene mondania, mivel beszédet mondott egy nyíltan kirekesztő eszméket valló szervezet rendezvényén.

"Felháborodottan értesültünk arról, hogy a Dunakeszi város egyik alpolgármestere beszédet mondott egy olyan, nyíltan kirekesztő eszméket valló szervezet rendezvényén, melyet a magyar törvények megsértése miatt a közelmúltban feloszlatott a független magyar bíróság" - írta közleményében a Fidesz dunakeszi csoportja.

Szabó Tamás alpolgármester az MTI-nek nyilatkozva hétfőn elismerte, hogy felszólalt egy október 23-i rendezvényen, amelyen több szervezet között az akkor még legálisan működő Vér és Becsület Kulturális Egyesület is részt vett. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az egyesületnek sohasem volt tagja.

A Vér és Becsületet október végén jogerős döntésével feloszlatta a Fővárosi Ítélőtábla, mivel az egyesület működése nem felelt meg a törvényben meghatározott feltételeknek; rendezvényeiken hungaristának, nemzetiszocialista irányultságúnak nevezték szervezetüket, és azokon mások méltóságát sértő, gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentések hangzottak el.