Felfüggesztette ülését az Orbán-bizottság

MTI
2005.11.09. 13:03

Felfüggesztette az Orbán Viktor és felesége lakáscseréiről szóló részjelentés tárgyalását szerdai, budapesti ülésén az Orbán-bizottság.

Vadai Ágnes, a bizottság elnöke azt javasolta: a részjelentés további megtárgyalását akkor folytassák, és azt követően szavazzanak, ha a testület megkapta Orbánék XII. kerületben lévő, Cinege úti lakásának felújításával kapcsolatos érvényes építési engedély dokumentumait. A bizottság kormánypárti és ellenzéki tagjai elfogadták a javaslatot.

A még el nem fogadott részjelentés-tervezet szerint Orbán Viktor és felesége 1989-óta több lépésben egyre értékesebb ingatlanra cserélte lakását, s így jelenleg egy budai, 120-140 millió forint értékűre becsült villában él a család. A cserék során rendszeresen nagy kedvezménnyel jutottak hozzá az új lakáshoz, és "nagyon magas" értéken tudták beszámíttatni, illetve eladni korábbi lakásukat. A tervezet úgy fogalmaz: az Orbán család a lakásai közül a Haris közit "huzamosabb időn keresztül bérbe adta, ám a bérbeadásból származó jövedelem utáni adózás és a jövedelem vagyonnyilatkozatbeli feltüntetése körüli ellentmondásokat Orbán Viktor eddig nem tisztázta".

A bizottság november 16-án Orbán Viktor meghallgatásával folytatja munkáját.