Antifasiszta demonstráció Dunakeszin

MTI
2005.11.09. 22:56
Több mint százan vettek részt szerdán este Dunakeszin azon az antifasiszta demonstráción, amelyet a helyi MSZP-SZDSZ szervezett, a fáklyások között ott voltak a fideszes képviselők is.

Asztalos Armand, az önkormányzati testület MSZP-s frakcióvezetője elmondta, hogy a demonstráció kettős célt szolgál. Egyfelől megemlékezés Radnóti Miklós költő halálának 61. évfordulójáról: e napon végzett vele, mint munkaszolgálatos rabbal, a gyilkos golyó.

Másfelől a tragédiának sajnálatos aktualitást ad - hangsúlyozta -, hogy a város egyik alpolgármestere, Szabó Tamás egy betiltott, náci eszmerendszerhez kötődő szervezet október 23-i rendezvényén vezérszónokként vett részt, és ezért a tiltakozók távozásra szólítják fel a város közéletéből.

A szocialista politikus felszólította az alpolgármestert 2002-ben a pozícióba szavazó helyi Fidesz és egy civil szervezet vezetőit, hogy felülbírálva korábbi döntésüket, határolódjanak el Szabó Tamástól és az általa képviselt eszmevilágtól.

A demonstráción részt vett Kecskeméthy Géza fideszes polgármester, aki az MTI kérdésére leszögezte: elhatárolódik a Szabó Tamás által képviselt nézetektől és felszólítja, hogy mondjon le polgármester-helyettesi posztjáról.