Az SZDSZ egyeztetne a kampányról a többi párttal

MTI
2005.11.11. 15:29

Az SZDSZ a jövő évi választási kampány szabályairól egyeztetne a többi parlamenti párttal november 24-én - közölte Horn Gábor, a liberális párt kampányfőnöke az MTI-vel pénteken.

"Eljött az idő, hogy a választási kampány nyilvánvaló kezdete után a pártok megállapodjanak a kampány szabályaiban" - áll a Szekeres Imrének, az MSZP elnökhelyettesének, Rogán Antalnak, a Fidesz és Herényi Károlynak, az MDF kampányfőnökének címzett levélben, amelyet az MTI-nek is eljuttattak pénteken.

Horn Gábor hangsúlyozta: "nem lenne jó, ha személyeskedő, egymás lejáratására épülő, inkorrekt kampány lenne a mostani. Meggyőződésem: mindezt csak akkor tudjuk elkerülni, ha már most, a választások előtt fél évvel megállapodunk a választás szabályairól".

A liberális politikus emlékeztetett, hogy a liberálisok már szeptemberben kezdeményezték, hogy a kampány tisztasága érdekében üljenek le a pártok, s fektessenek le közös szabályokat, azonban akkor ez a megbeszélés azért nem jött létre, mert a konzervatív kampányfőnök kifejtette: ők csak januárban kezdik kampányukat.