Lamperth Mónika vezeti a szocialisták somogyi listáját

MTI
2005.11.11. 19:34

Lamperth Mónika belügyminiszter, Kaposvár országgyűlési képviselője vezeti a szocialisták somogyi listáját - jelentették be az MSZP megyei küldöttgyűlését követő sajtótájékoztatón, pénteken Kaposváron.

A hat somogyi választókerület közül valamennyiben új jelöltet indít a párt, a listavezető belügyminiszter kivételével - mondta Kolber István, az MSZP megyei elnöke. Közlése szerint a kampány során a kiegyensúlyozottság, a mértékletesség és az elkötelezettség jellemzi majd a szocialistákat. "Tudjuk, hogy mivel tartozunk a somogyi embereknek, a választóknak, eddig is eztán is igyekszünk segíteni a megye felzárkóztatását" - hangsúlyozta.

A 15 jelöltet tartalmazó listát vezető hat politikus mindegyike egyéni jelöltként is megméreti magát, így a megyei listán második Kolber István területfejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter, az őt követő Suchman Tamás, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, valamint Rákóczy Attila, Nagyatád alpolgármestere, Kollmann Gergely a Fiatal Baloldal (FIB) megyei elnöke és Völgyi Lajos, a párt siófoki szervezetének elnöke, önkormányzati képviselő.

Lamperth Mónika kiemelte: a Somogy megyei 15-ös listán három fiatal és három nő kapott helyett, egyikük mindkét kívánalomnak megfelel.