MSZP: ötezer forintos támogatás a szegény családoknak

MTI
2005.11.21. 14:25

Még ebben az évben gyermekenként ötezer forintos támogatást kapnának a legrászorultabb családok - mondta Burány Sándor, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn, Budapesten a képviselőcsoport döntését ismertetve.

Az MSZP-frakció az Országgyűlés költségvetési bizottságán keresztül kezdeményezi a költségvetési törvény módosítását, hogy a támogatást decemberben megkaphassák az arra rászorultak - közölte a politikus. Kérdésre válaszolva a frakcióvezető-helyettes elmondta: a kiegészítő juttatás azokat a családokat érinti, akik augusztusban az iskolakezdés előtt is kapnak gyermekenként ötezer forintot. Mint mondta, ez több százezer családot érint. Burány Sándor azt mondta: a kiegészítő támogatást, az augusztusihoz hasonlóan, rendszeressé szeretnék tenni.

A frakcióvezető-helyettes közölte: a frakció politikai vitanapot kezdeményez az Országgyűlésben a gyermekek támogatásáról.

Burány Sándor reagált Orbán Viktornak arra a hétvégi nyilatkozatára, miszerint azt kérte José Manuel Barrosótól, az Európai Bizottság elnökétől, hogy a kormányzati hibák miatt az Európai Unió ne alkalmazzon szankciókat Magyarország ellen. Burány Sándor szerint tarthatatlan az a magatartás, hogy a Fidesz néhány héttel ezelőtt megkéri embereit, jelentsék fel Magyarországot Brüsszelben, majd ugyanaz a Fidesz kívánja a kegyelmi kérvényt benyújtani - tette hozzá. Mint mondta, sem a magyar költségvetés, sem a magyar nép nincs rászorulva Orbán Viktor és a Fidesz védelmére.