Fokozott ügyészi felügyelet a makói sajtóügyben

MTI
2005.11.24. 18:37

Fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatódik a nyomozás a makói kiadványterjesztés ügyében - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t csütörtökön közleményben.

A Makói Rendőrkapitányság a múlt héten sajtórendészeti vétség gyanújával indított nyomozást két fideszes aktivista ellen, akik Martonosi György fideszes országgyűlési képviselő kampányfőnökeként illetve személyi titkáraként dolgoztak. A rendőrség házkutatást is tartott és a gyanúsítottaktól ujjlenyomatot is vett.

A két ellenzéki aktivista hetekkel ezelőtt egy kiadványban arról tájékoztatta a makóiakat, hogy Búzás Péter polgármester negyedmilliárdos magánberuházásához kilencvenmillió forintos állami segítséget kapott.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak úgy készítettek és terjesztettek időszaki kiadványt, hogy előzetesen nem tettek eleget a hatályos sajtótörvényben előírt bejelentési kötelezettségnek.

A rendőrségi közlemény szerint a büntetőeljárás megindításának oka nem a megjelentett időszaki lap tartalma, hanem a büntetőtörvény és a sajtótörvény szabályainak megsértése volt. Buzás Péter makói polgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: nem a baloldalról tettek feljelentést a néhány héttel ezelőtt Makón, Polgári Szó címen megjelent kiadvány miatt.