Ingyenes M30-ast akarnak a helyiek

MTI
2005.11.25. 17:53

Szombattól ismét csak matricával használható az M30-as autópálya Miskolc-Emőd közötti, eddig ingyenes szakasza, ugyanakkor a térség településeinek polgármesterei azt szorgalmazzák, hogy a sztráda maradjon továbbra is fizetésmentes, közölte az MTI-vel Tóth J. Sándor kistérségi megbízott pénteken.

A Miniszterelnöki Hivatal Területpolitikai Kormányzati Hivatalának képviselője elmondta: az M30-as autópálya mentén lévő települések polgármesterei, a térség országgyűlési képviselői, valamint szakmai szervezetek képviselői találkoztak Nyékládházán, és arra kerestek választ: miképp oldható meg, hogy Miskolcot és a Miskolc környéki településeket ne árassza el - a nyékládházi felüljáró elkészülte miatt - az M30-as autóút újbóli fizetőssé tétele után várható megnövekedett teherforgalom.

Tájékoztatása szerint a térség két országgyűlési képviselője, Káli Sándor és Fedor Vilmos vállalta, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a pályaszakasz továbbra is térítésmentesen legyen használható, hiszen az ingyenessé tétel óta ugrásszerűen csökkent a települések zaj, por, kipufogógáz valamint rezonanciaterhelése és a baleseti statisztikák is jobb képet mutatnak.