Judit
3 °C
6 °C

Szerda óta tilos a petárda

MTI
2005.11.26. 12:54

A petárda veszélyességét mutatta be szombati tájékoztatóján a rendőrség, és tájékoztatást adtak arról: e hét szerdától már tilos petárdát árusítani, birtokolni, vagy használni.

Kincses Ildikó ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályának vezetője újságíróknak elmondta: a polgári célú pirotechnikai tevékenységeket szabályozó kormányrendeletet módosító november 8-ai kormányrendelet szerint idén november 23-ától már tilos petárdát árusítani, birtokolni vagy használni. A módosítás egyértelműen kimondja, hogy magánszemély petárdát nem birtokolhat, a szabályt megszegők pénzbírsággal sújthatók.

Lamperth Mónika november 2-án jelentette be a kormányülést követően, hogy a szilveszteri időszakra is betiltotta a petárdák használatát a kormány, és javaslatot tett a parlamentnek a maximálisan kiszabható szabálysértési bírság összegének 50-ről 100 ezer forintra emelésére. A tárcavezető akkor azzal indokolta a "petárdarendelet" módosítását, hogy az elmúlt két év tapasztalatai szerint a magyar lakosság nem bizonyult toleránsnak az engedélyezéssel kapcsolatban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.