Natália
-3 °C
8 °C

Pert nyert Siklósi Betrix nem jogerősen a tévé ellen

MTI
2005.12.02. 18:39

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság első fokú ítéletében pénteken jogellenesnek mondta ki, hogy a Magyar Televízió egy évvel ezelőtt rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor műsorvezető és Siklósi Beatrix szerkesztő munkaviszonyát - tájékoztatták az MTI-t az érintettek. A MTV elnöke az MTI-vel pénteken este közölte: fellebbeznek a döntés ellen. A felperesek közlése szerint a bíróság határozatávalvisszahelyezte eredeti munkakörébe a két televíziós szakembert.

Rudi Zoltán, az MTV Rt. elnöke az MTI-nek elmondta: hivatalos információjuk egyelőre nincs a döntésről, a részleteket nem ismeri - vidéki programja miatt nem tudott részt venni a tárgyaláson -, de amennyiben a bíróság szerint nem volt jogszerű a két volt munkatárs elbocsátása, fellebbeznek a döntés ellen. Hozzátette: álláspontja szerint jogszerű és okszerű volt, hogy rendkívüli felmondással megszüntették Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, hiszen olyan súlyos hibát követtek el, hogy nem tehettek mást.

A Magyar Televízió Rt. 2004 novemberében rendkívüli felmondással megszüntette Matúz Gábor és Siklósi Beatrix munkaviszonyát, miután megjelent az Antifasiszta és a hungarista - Titkok a Magyar Televízióból című könyv, amelyet Matúz Gábor, a KÖZszolga (Közszolgálati Műsorkészítők Szakszervezete) elnökeként írt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.