Árpád
7 °C
21 °C

Fizetett kormányhirdetések a gazdaság helyzetéről

MTI
2005.12.05. 18:11

Háromhetes hirdetési kampányt indított hétfőtől a kormány a magyar gazdaság valós helyzetének ismertetésére - jelentette be Batiz András kormányszóvivő sajtótájékoztatón. Az akció során hatféle gazdasági tárgyú hirdetés jelenik meg újságokban 48,1 millió forint plusz áfa összköltségen a Központi Statisztikai Hivatal, az unió statisztikai hivatala, az Ernst and Young, a kormányprogram, valamint az autópálya-törvény adatait használva.

Kóka János gazdasági miniszter a hirdetési kampány elindítását azzal indokolta: szeretnék, ha az emberek tisztán látnák a magyar gazdaság tényeit. "Azt látom, hogy Magyarországon a gyorsan növekvő gazdaság és a nagybefektetői érdekekre leselkedő egyik legmarkánsabb veszély a politikai közbeszéd színvonala, amely nem ismeri el a reálszféra teljesítményét, és nemzethalál hangulatot kelt akkor is, amikor példátlan gazdasági erősödésnek vagyunk tanúi" - fogalmazott a tárcavezető. Megjegyezte: ez mit sem von le abból, hogy az állami szolgáltatás minőségén javítani és költségein csökkenteni kell.

Batiz András a kormányzati kommunikációs kiadásokat ért fideszes kritikák kapcsán elmondta: az Orbán-kormány 2001-ben 6,9 milliárd forintot fizetett ki ilyen célokra, míg a jelenlegi kabinet idei költése 2,2 milliárd forint körül alakul. Az MSZP-SZDSZ kormány 2002-től lakossági tájékoztatásra és állami ünnepségek lebonyolítására összesen 7,5 milliárd forintot költött.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!