Döntöttek a vadászbalesetben elhunyt MSZP-s képviselő utódjáról

MTI
2005.12.08. 21:11
A Magyar Szocialista Párt Nógrád megyei küldöttgyűlése Demus Ivánt jelölte meg a vadászbalesetben elhunyt Urbán Árpád országgyűlési képviselő utódjául - közölte az MTI-vel a megyei főjegyző csütörtökön.

Urbán Árpád a 2002-es választásokon területi listán szerzett mandátumot. A halálával megüresedett hely betöltésére az MSZP megyei küldöttértekezlete a nap folyamán tartott ülése után Demus Ivánt jelentette be - mondta Barta László főjegyző, a Nógrád Megyei Területi Választási Iroda vezetője.

A küldöttek titkos szavazással döntöttek az új listás képviselőről azon nyolc jelölt közül, akik szerepeltek az MSZP 2002-es területi listáján, akkori jelölésük sorrendjétől függetlenül.

Barta László elmondta: Demus Ivánnak várhatóan december 12-én, a döntés jogerőssé válása után adják át a megbízólevelet, s azt követően tesz esküt az Országgyűlés előtt.

Demus Iván 2002 őszétől Balassagyarmat alpolgármesteri posztját tölti be.

A 63 éves Urbán Árpád november 26-án vadászbaleset következtében vesztette életét. A Nógrád megyei képviselőre bátyja lőtt rá vadászat közben, a politikus a kórházban elhunyt.