Auguszta
5 °C
22 °C

A Tubesre telepítendő lokátor miatt aggódik Borhidi Attila

MTI
2005.12.14. 19:59

A Fidesz pécsi országgyűlési képviselő-jelöltje nem tartja szerencsésnek, hogy a kormány a Tubest választotta a katonai radarállomás telepítésének új helyszínéül. Borhidi Attila erről szerdán beszélt az MTI-nek. A Tubes sem jobb választás a Zengőnél - mondta Borhidi Attila, aki a Tubest is magába foglaló pécsi 2. számú körzet fideszes jelöltjeként szerdán mutatkozott be a sajtó képviselőinek.

A politikus személyes véleményének hangot adva úgy ítélte meg, hogy a Tubes semmivel sem értéktelenebb, mint a Mecsek legmagasabb pontja, az új helyszín is a fontos élőhelyeket védő Natura 2000 program alá tartozik, ahol mintegy negyven védett növényfajt tartanak számon. Az építkezés ráadásul új utak építésével, a régik szélesítésével jár, mindez szinte elkerülhetetlen a környezet károsítása nélkül.

Hozzátette: a beruházás biztonsági kockázatot is rejt magában, hiszen a hegy közel van Pécshez, a lokátor pedig egy olyan, felderítésre szolgáló katonai célpont, amelyet háborús konfliktusokban az elsők között semmisítenek meg.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!