Mária
-7 °C
3 °C

Ismét Gönczi Péter lett Gilvánfa polgármestere

MTI
2005.12.18. 20:05

Gönczi Péter korábbi, független polgármestert választották újra Gilvánfán, a településen tartott időközi választáson vasárnap. A győztes 98 szavazatot kapott, megelőzve szintén független vetélytársait. Palkó Lászlóra 64-en, Csonka Lászlóra 25-en, Palkó Tiborra ketten adták le voksukat. Kilenc szavazat érvénytelen volt - mondta el Kiss Mónika.

A 421 lelket számláló Gilvánfa 224 választópolgárából 198 járult az urnák elé. A polgármester mellett megválasztották a képviselő-testület tagjait is, az öt képviselői helyre tizenöt jelölt pályázott. A választásra azért volt szükség, mert Gilvánfa képviselő-testülete októberben feloszlatta önmagát. A képviselők úgy döntöttek, nem kívánnak együtt dolgozni Gönczi Péter polgármesterrel.

Magyarázatként azt hozták fel, hogy elégedetlenek a munkájával, ráadásul a falu egy hónappal azelőtt hivatalba lépett első embere nem gilvánfai, hanem a szomszédos Vajszlóról érkezett. Megvádolták továbbá azzal, hogy saját pénzéből uzsorakamatra adott kölcsönöket gilvánfai lakosoknak. Idén a vasárnapi volt a harmadik időközi választás Gilvánfán. Gönczi Péter elődje, Ignácz Csaba a nyár elején motorbalesetben elhunyt, a korábbi polgármester, Orsós János tisztsége pedig ez év elején szűnt meg, miután kiderült, hogy hivatalával összefüggő bűncselekményt követett el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.