Judit
-2 °C
8 °C

Megrótták a fiatal baloldalt Vas megyében

MTI
2005.12.23. 18:19

Négy személy esetében megszüntette a nyomozást, kettőt megrovásban részesített a Zalaegerszegi Városi Ügyészség abban az ügyben, amelyet a Fiatal Baloldal tíz Vas megyei szervezetének valótlan tartalmú iratok alapján történt bejegyzésére hivatkozva, személyes adatokkal való visszaélés vétsége címén indított el 2003 októberében két feljelentő - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség sajtóreferense az MTI-t pénteken.

"Egy-egy szombathelyi és mesterházai lakos feljelentésében - a községeket megnevezve - azt állította: tíz Vas megyei Fib-Isz szervezet megalakulásáról szóló jegyzőkönyvek a valóságban meg nem történt alakuló gyűléseket rögzítenek" - közölte Pirger Csaba.

Elmondta: a feljelentők szerint az - általuk csak másolati példányban csatolt - alakuló ülési jegyzőkönyvek, valamint nyilvántartásba vételi kérelmek elkészítésében és felhasználásában részt vett Szabó Bálint Gábor, a fiatal baloldal csepregi szervezetének elnöke, Zuschlag János országos elnök, Tóth Csaba, az MSZP megyei elnökhelyettese és Táncsics Péter, a kőszegi párszervezet elnöke.

A zalaegerszegi ügyészség december 20-i határozata szerint bebizonyosodott, hogy Táncsics Péter és Zuschlag János nem követett el bűncselekményt, Szabó Bálint és Tóth Csaba esetében pedig nem volt kétséget kizáróan bizonyítható a magánokirat hamisítás vétsége. Ezért velük szemben a nyomozást megszüntették.

Az ügy további két érintettje hamis neveket írt rá az MSZP-s belépési nyilatkozatra. Őket - cselekményük társadalmi veszélyességének csekély fokára tekintettel - az ügyészség megrovásban részesítette. A határozatok ellen a kézbesítéstől számított 8 napon belül bármelyik érintett panaszt emelhet a zalai főügyészségen - tudatta a sajtóreferens.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.