Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Babakötvény: a kormány megállapodott a bankszövetséggel

MTI
2005.12.28. 14:31

A kormány megállapodást kötött a Magyar Bankszövetséggel és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetséggel annak érdekében, hogy 2006. január elsejétől minél több pénzintézetnél meg lehessen nyitni a babakötvényhez szükséges Start-számlát - jelentette be a kormányszóvivő szerdán Budapesten.

Batiz András kormányszóvivő közölte: ma még nem lehet pontosan tudni, mely pénzintézetek kínálják majd a Start-számla megnyitásának lehetőségét, de az a cél, hogy erre minél több helyen mód legyen. "Elmondható, hogy a babakötvény januártól elérhető lesz az ország valamennyi takarékszövetkezeténél, és csatlakozni fog a programhoz a legnagyobb bankok többsége is." Az állam minden 2006-ban született gyermek számára automatikusan 40 ezer forintot utal át a baba Start-számlájára, amelyet a szülő nyit meg valamelyik hitelintézetnél. Ha csak a 40 ezer forintos állami támogatás kerül ide, a fiatal 18. életéve után várhatóan 122.222 forintot kap. Akinek a szülei havi ötezer forintot fizetnek be, az már 2.335.789 forinthoz jut hozzá nagykorúsága idején.

Soltész Miklós, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte: a kormányzati támogatás elenyésző összege nem elegendő továbbtanulásra vagy otthonteremtésre. Sajnálatos, hogy a Medgyessy-Gyurcsány-kormány érdemben nem foglalkozott a fideszes vezetésű Esztergom városa által küldött felterjesztéssel. Ebben ugyanis a város a kormány figyelmébe ajánlotta saját konstrukcióját, amely nagyságrendekkel nagyobb összeget biztosít az újszülötteknek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!