Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

OFOSZ: az iskolák egyötöde meghosszabbította a szünetet

MTI
2006.01.03. 11:53

Az iskolák mintegy 20 százalékában hosszabbították meg a téli szünetet néhány nappal az Oktatási Intézményeket Fenntartók Országos Szövetsége (OFOSZ) információi szerint. Kaszás Mátyás, a szervezet elnöke az MTI-nek kedden elmondta: teljesen legális lehetőségről van szó, az iskolák öt nappal saját hatáskörben rendelkezhetnek. Az intézmények egy részében már korábban megkezdődött a téli szünet, míg másik részük most told hozzá a vakációhoz néhány napot.

Az OFOSZ december 28-án az oktatási miniszterhez írt levelében is kérte a téli szünet meghosszabbítását, hogy az oktatási intézmények téli kiadásaik legjelentősebb összegét (a fűtési díjat) megtakaríthassák és a normatívához csatolhassák.

Az oktatási tárca politikai államtitkára korábban közölte: nem hosszabbítják meg a téli szünetet, nincs olyan válsághelyzet, ami indokolná az ilyen típusú, a tanév rendjét megzavaró lépést. Az intézmények saját belső tanévrendjükben elvileg elrendelhetnek szünethosszabbítást, de a fix tanítási napok pótlásáról gondoskodniuk kell - mondta az államtitkár.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.