Zalán
6 °C
19 °C

Minden eszközt bevetne Persányi a Rába ügyében

MTI
2006.01.06. 18:03

A magyar kormányzat a lehető legkomolyabban és leghatározottabban lép fel minden olyan ügyben, mint a Rába habzása is - jelentette ki pénteken Körmenden tartott sajtótájékoztatóján a környezetvédelmi miniszter.

Persányi Miklós úgy fogalmazott: "békeidőben és jogállamban megengedett minden eszközt" igénybe vesznek. Hozzátette: a Rába habzása egy olyan ügy, amely több éve borzolja a folyó mentén élők kedélyét. "Itt többről van szó mint a habról, ez párosul a Rába vízminőségének az elmúlt esztendőkben tapasztalt és egyértelműen mérhető romlásával is, amit mi az osztrák fél tudomására hoztunk" - mondta.

A miniszter közölte: a folyó olyan vízminőségi paraméterei is romlottak, mint a kémiai oxigén igény, valamint a bizonyos sók és oldott anyagok koncentrátuma is megváltozott. "Ezt mi elfogadhatatlannak tartjuk és minden szinten, a legmagasabb szinteken is intézkedést sürgettünk". Elmondta, szinte az egyetlen rendezetlen kérdésként került az asztalra a Rába szennyezésének ügye a közös osztrák-magyar kormányülésen is, ahol az osztrák fél olyan választ adott, hogy dolgoznak az ügyön és szeretnének eredményt is elérni.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!