Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Hűtlen kezelés miatt vádat emeltek a volt tévéelnök ellen

MTI
2006.01.13. 21:46

Hűtlen kezelés miatt vádat emelt az ügyészség Ragáts Imrével, a Magyar Televízió (MTV) volt elnökével és a tévé volt főosztályvezetőjével szemben - hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában, pénteken.

A hírműsor beszámolt arról: a vádirat szerint 2003-ban Ragáts a kuratórium engedélye nélkül volt felesége gyerekének betéti társaságától rendelt természetfilmeket a piaci ár háromszorosért.

A vádirat szerint Ragáts Imrét jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolják, a filmfőszerkesztőség akkori főosztályvezetőjét pedig mint másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2004 decemberében fejezte be a nyomozást és küldte át az ügy iratait az ügyészségre. A rendőrség vádemelést javasolt, mert bizonyítottnak látta, hogy Ragáts Imre 2003-ban tévéelnökként a hozzátartozójával kötött 55 millió forint értékű felhasználási szerződést. Ez azonban a médiatörvény és az MTV kuratóriumi elnöksége határozatának tiltó rendelkezésébe ütközik. A törvénysértő szerződés 13,8 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.