Kövér László: "a gőzt a dudára eresztették"

MTI
2006.01.16. 18:39

Az elmúlt négy év az elmulasztott lehetőségek időszaka volt - mondta Kövér László hétfőn Tapolcán sajtótájékoztatón. A Fidesz Országos Választmányának elnöke szerint az elmúlt egy évtizedben megvalósult fejlesztések, beruházások döntő többsége az Orbán-kormány időszakára esett. Hozzátette: a család- és szociálpolitikát, a honvédelmet, a bűnüldözést és az önkormányzatok lehetőségeit tekintve, de bármely területet nézve is, elvesztegetett időnek nevezhető az elmúlt négy esztendő.

Kövér László szerint a kormány "négy esztendeje nem csinál mást, mint - ahelyett, hogy kormányozná az országot -, az ellenzék ellenzékének a szerepét játssza" - jelentette ki Kövér László. A politikus úgy fogalmazott: a kormány "nagy hangzavarral próbálja a lázas semmittevést leplezni, "a gőzt nem a dugattyúkra, hanem a dudára ereszti", azaz egyre nagyobb pénzeszközöket fordít a propagandára.

A politikus a sajtótájékoztatón bemutatta a Tapolca-Sümeg választókerület fideszes parlamenti képviselőjelöltjét, Lasztovicza Jenőt, aki 1998 óta tagja az Országgyűlésnek a párt színeiben, és 2002-től a parlament idegenforgalmi bizottságának az elnöke.