Kondor Katalin első fokon pert nyert a rádió ellen

MTI
2006.01.17. 19:11

A Magyar Rádió volt elnöke első fokon pert nyert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumával szemben, amely Kondor Katalin szerződése érvénytelenségének megállapítását kérte. Erről Varga Tamás, a rádió volt elnökének ügyvédje tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az elsőfokú, nem jogerős ítéletében a bíróság megállapította, hogy a megbízási szerződés felperes által kifogásolt pontjában foglalt úgynevezett versenytilalmi kikötés nemhogy nem ütközik a jó erkölcsbe, hanem a jelen magyar gazdasági életben - különös tekintettel a versenyszférára és a médiapiacra - kialakult és széles körben elterjedt, a társadalom által elfogadott jogintézményről van szó - szerepel Kondor Katalin ügyvédjének közleményében.

A szerződésbe foglalt kitétel szerint mandátumának lejárta után az elnök egy évig - korábbi fizetése ellenében - nem szerződhet más médiumhoz, Kondor Katalin azonban a mai napig a Magyar Rádió alkalmazásában áll. Az MR közalapítvány kuratóriumi elnöke, Gellért Kis Gábor szerint ez a szerződésében kikötött juttatás 24 millió forintjába kerül az intézménynek.