Ambrus
-7 °C
3 °C

Kondor Katalin első fokon pert nyert a rádió ellen

MTI
2006.01.17. 19:11

A Magyar Rádió volt elnöke első fokon pert nyert a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumával szemben, amely Kondor Katalin szerződése érvénytelenségének megállapítását kérte. Erről Varga Tamás, a rádió volt elnökének ügyvédje tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az elsőfokú, nem jogerős ítéletében a bíróság megállapította, hogy a megbízási szerződés felperes által kifogásolt pontjában foglalt úgynevezett versenytilalmi kikötés nemhogy nem ütközik a jó erkölcsbe, hanem a jelen magyar gazdasági életben - különös tekintettel a versenyszférára és a médiapiacra - kialakult és széles körben elterjedt, a társadalom által elfogadott jogintézményről van szó - szerepel Kondor Katalin ügyvédjének közleményében.

A szerződésbe foglalt kitétel szerint mandátumának lejárta után az elnök egy évig - korábbi fizetése ellenében - nem szerződhet más médiumhoz, Kondor Katalin azonban a mai napig a Magyar Rádió alkalmazásában áll. Az MR közalapítvány kuratóriumi elnöke, Gellért Kis Gábor szerint ez a szerződésében kikötött juttatás 24 millió forintjába kerül az intézménynek.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!