Vilma
-7 °C
4 °C

Hiller: nem lesz koalíciós vita az adókulcs miatt

MTI
2006.01.17. 20:07

Hiller István nem gondolja, hogy koalíciós politikai vita alakul ki abból, hogy az SZDSZ egykulcsos adórendszert szorgalmaz, amit az MSZP viszont elvet. A szocialista pártelnök erről a közszolgálati rádióban beszélt, kedden este.

Az egykulcsos adórendszer igazságtalan, mert ugyanolyan kulccsal adóznának a legszegényebbek és a legmagasabb jövedelemmel rendelkezők is - jelentette ki Hiller István. Hozzátette: ez nem politikai, hanem szakmapolitikai vita a két koalíciós párt között.

Az MSZP elnöke közölte: amennyiben a szocialista párt a választásokon egyedül is megszerzi a parlamenti mandátumok többségét, akkor egyedül alakít kormányt.

"A Horn-kormány megalakulásakor, 1994-ben más volt a helyzet, azóta eltelt tizenkét év" - fogalmazott Hiller István, aki kizárta a nagykoalíció lehetőségét. Mint mondta, Németországgal ellentétben, Magyarországon a két legnagyobb párt lefedi a mandátumok 90 százalékát, és egy ilyen többségű nagykoalíció nem válna előnyére egy jól működő demokratikus köztársaságnak.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!