Szájer József: vissza kell állítani a munka becsületét

MTI
2006.01.21. 20:13
A következő kormánynak változást kell hozni, méghozzá a munka tekintetében, mert vissza kell állítani a munka becsületét, mondta Szájer József, európai parlamenti képviselő szombaton Kalocsán.

"A jelenlegi adó- és járulékrendszer nem a munkát és nem a munkásembereket segíti, ma nem azok járnak jól, akik végigdolgozzák az egész napot és az egész hetet, a rendszer azokat segíti, akik a spekulációra építik a tevékenységüket" - mondta a Fideszes politikus, amikor a művelődési házban bemutatta Bagó Zoltánt, Bács-Kiskun megye 7. választókerületének képviselőjelöltjét.

A politikus hangsúlyozta: garantálni kell a munkahelyek biztonságát és új munkahelyeket kell teremteni. Szájer József beszédében kitért arra, hogy Magyarországon is sokan vannak olyanok, bal- és jobb oldalon is, akik hangoztatják: nem lehet elérni, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar dolgozni.

Az EP-képviselő szerint, ma azért nincs több munkahely, mert magasak a társadalombiztosítási járulékok, magasak az adók. "Ezek csökkentése az előfeltétele annak, hogy munkahelyek jöjjenek létre és a társadalombiztosítás mindig alul tervezett bevételei növekedjenek" - tette hozzá Szájer József.