Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Hiller: a Fidesz idősellenes húzásra készül

MTI
2006.01.22. 17:31
A Fidesz újabb idősellenes húzásra készül - mondta Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten Lendvai Ildikóval közösen tartott sajtótájékoztatóján. A Fidesz szerint a 14. havi nyugdíj közgazdaságilag megalapozott, társadalmilag pedig indokolt.

A nagyobbik kormánypárt elnöke szerint "az előző ciklusban megtanulhattuk, hogyan bánik a Fidesz az idős emberekkel. Szerintük a nyugdíjasok mindent kibírnak, hiszen egész életükben áldozatokat hoztak".

A Fidesz a társadalombiztosítási járulékok tíz százalékos csökkentésével újabb idősellenes húzásra készül - tette hozzá a párt elszámoló kampányának részeként a nyugdíjrendszert áttekintve.

"Orbán Viktor javaslata veszélyezteti a 13. havi, a 12. havi és a 11. havi nyugdíjat" - mondta Hiller István.

Az idős emberek többségének olyan nehéz sorsa volt Magyarországon, hogy mindig fillérre tudják az igazságot. Az idős emberek fillére tudják mit tett értük a Fidesz-kormány, és mit tett értük ez a kormány - fűzte hozzá a pártelnök.

Orbán Viktor azon kijelentése kapcsán, hogy 200 ezer munkahelyet is teremthetne a járulékcsökkentés, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője azt mondta: a 200 ezer munkavállaló akkor tudná pótolni a kieső 650 milliárd forintot, ha havonta mindegyikük legalább fél millió forintot keresne.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.