Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Papcsák Ferenc pert nyert Nyakóval szemben

MTI
2006.01.27. 14:29

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő jogerősen személyiségi jogi pert nyert Nyakó István szocialista országgyűlési képviselővel, a párt szóvivőjével szemben a Fővárosi Ítélőtáblán - közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

A nagyobbik ellenzéki párt közleményében leírja, a Fővárosi Ítélőtábla "jogerősen elmarasztalta és kártérítésre kötelezte Nyakó Istvánt Papcsák Ferenc személyiségi jogának megsértése miatt". Az ítéletben helyreigazítás közzétételére kötelezték az MSZP politikusát - teszik hozzá.

Nyakó István 2004. április 6-án napirend előtt, a parlamentben felszólította Papcsák Ferencet, hogy mondjon le mandátumáról. A szocialisták szóvivője arra alapozta kijelentését, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egy büntetőperben jogerősen kimondta: Baktalórántháza korábbi alpolgármestere 2002-ben kétezer forintot ígért azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF-jelöltként induló Papcsák Ferencre voksolnak.

Az alpolgármestert jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Papcsák Ferenc sem vádlottja, sem gyanúsítottja nem volt annak az eljárásnak.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.