Papcsák Ferenc pert nyert Nyakóval szemben

MTI
2006.01.27. 14:29

Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő jogerősen személyiségi jogi pert nyert Nyakó István szocialista országgyűlési képviselővel, a párt szóvivőjével szemben a Fővárosi Ítélőtáblán - közölte a Fidesz-frakció sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

A nagyobbik ellenzéki párt közleményében leírja, a Fővárosi Ítélőtábla "jogerősen elmarasztalta és kártérítésre kötelezte Nyakó Istvánt Papcsák Ferenc személyiségi jogának megsértése miatt". Az ítéletben helyreigazítás közzétételére kötelezték az MSZP politikusát - teszik hozzá.

Nyakó István 2004. április 6-án napirend előtt, a parlamentben felszólította Papcsák Ferencet, hogy mondjon le mandátumáról. A szocialisták szóvivője arra alapozta kijelentését, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egy büntetőperben jogerősen kimondta: Baktalórántháza korábbi alpolgármestere 2002-ben kétezer forintot ígért azoknak a választóknak, akik a Fidesz-MDF-jelöltként induló Papcsák Ferencre voksolnak.

Az alpolgármestert jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Papcsák Ferenc sem vádlottja, sem gyanúsítottja nem volt annak az eljárásnak.