Gyurcsány a jövő héten perel

MTI
2006.01.27. 15:01

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ért jogsérelmek miatt várhatóan a jövő hét elején nyújtják be a keresetleveleket az illetékes bírósághoz - mondta Batiz András.

A kormányszóvivő közölte: "a miniszterelnökről megjelent valótlan állítások okot adnak arra, hogy Gyurcsány Ferenc beperelje a Magyar Nemzetet. A keresetlevelek még készülnek, legkésőbb jövő hét elején be is lesznek nyújtva". A keresetlevelek tartalmáról nem közölt részleteket Batiz András. Erről - mint mondta - a beadást követően ad tájékoztatást.

A Népszava pénteki számában azt írta, hogy Gyurcsány Ferenc rágalmazás miatt indít pert a Magyar Nemzet ellen. A Magyar Nemzet a közelmúltban kezdett cikksorozatában azt állította, hogy a Gyurcsány Ferenc kormányfő tulajdonában álló Altus Rt. egy fantomcég közreműködésével épült fel.

Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta egy televíziós nyilatkozatában, hogy ha voltak is jogi pontatlanságok, azok sem az államnak, sem az adófizetőknek, sem szállítónak, tulajdonosnak, banknak semmilyen módon nem okozhattak kárt.