Auguszta
4 °C
22 °C

Új Nemzedék Kártyát vezetne be a Fidesz

MTI
2006.01.27. 15:28

Ha a Fidesz kormányra kerül, bevezeti az Új Nemzedék Kártyát, amellyel a fiatalok állami támogatásokat és különböző kedvezményeket vehetnének igénybe - mondta Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

A fiatalok társadalmilag hasznos tevékenységükkel, például véradással, környezetvédelmi akciókban való részvétellel, vagy nyelvvizsgával, illetve sport- és tudományos eredményekkel pontokat gyűjthetnének a kártyára, amelyekért cserébe állami és kereskedelmi kedvezményeket, állami támogatásokat kapnának.

Ilyen lehet például a szünidőben való utazás, belépő sport- vagy kulturális rendezvényekre, államilag támogatott hitelfelvétel esetén kamatkedvezmény, de kereskedelmi megállapodás esetén akár éttermi fogyasztást és könyveket is lehetne pontokkal fizetni - tette hozzá. Mint mondta, a kártya az általános iskola megkezdésétől a 30-ik életév betöltéséig járna.

Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal (FIB) elnöke az MTI-nek úgy reagált Szijjártó Péter sajtótájékoztatójára, hogy súlyos probléma, ha valaki pontgyűjtő akciót akar, "gazdálkodj okosan játékra" akarja kényszeríteni a fiatalokat, miközben az életesélyeikről van szó.

Az elnök szerint a Fidelitas olyan akciót hirdet, ahol azok kapnak pontokat, akik az ő értékrendjük szerint élik az életüket. Komássy Ákos azt mondta: a Fiatal Baloldal elutasítja az ilyen népnevelő törekvéseket, mivel meggyőződése: a fiatalok elég érettek ahhoz, hogy ne kelljen morális diktátumok és pontrendszerek között élniük.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.