Munkáspárt 2006: nem változtatnak a néven

MTI
2006.02.04. 12:44

Nem változtatja meg elnevezését a Magyarországi Munkáspárt 2006 - döntött Vajnai Attila alelnök közlése szerint szombaton a nemrégiben alakult politikai szervezet elnöksége. "Nem változtatunk eddigi kampánytervünkön", így a néven sem - mondta a párt országos kampányindító aktívaértekezlete előtt a politikus.

Hangsúlyozta, baloldali politikát folytatnak a szegénység csökkentéséért, és abban érdekeltek, hogy a jelenleginél baloldalibb kormány alakuljon a választások után, ezért is tartják "szerencsétlennek", hogy Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke "a baloldal ellen kampányol", és "bíróságon kísérli meg ellehetetleníteni baloldali veténytársát".

Pénteken jelentette be a Magyar Kommunista Munkáspárt (Munkáspárt) szóvivője: bírósághoz fordulnak amiatt, hogy az övéhez szerintük túlságosan is hasonló rövid nevet használ a Magyar Munkáspárt 2006, valamint - szintén a névhasonlóság miatt - a Munkáspárt belső ellenzékéből nemrégiben létrejött, január utolsó napján nyilvántartásba vett párt bejegyzésének felülvizsgálatát is kérik.

Az Országos Választási Bizottság e héten vette nyilvántartásba jelölő szervezetként a tavaly novemberben alakult pártot, annak rövid neveként a Munkáspárt 2006-ot lajstromozva.