Suchman Tamás az MSZP jelöltje Marcaliban

MTI
2006.02.04. 16:42
Suchman Tamást indítja az MSZP a Somogy megyei 5. számú, Marcali központú választókerületben az idei országgyűlési választásokon - jelentette be Sárdi Árpád, a párt megyei kampányfőnöke szombaton Marcaliban.

A képviselőjelölt, aki jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal Fejlesztésért Felelős politikai államtitkára, az MTI-nek kifejtette: képviselővé választása óta, 1990-től munkája mindig szervesen kapcsolódott Marcali város és a környező települések fejlesztéséhez, megemlítve a telefonhálózat-, a gáz- és szennyvízfejlesztés elvégzett feladatát, a kórházbővítést, a városközpont rehabilitációját.

Céljai között említette Somogyban négy tornacsarnok és ugyanennyi tanuszoda, valamint egy kiemelt megyei programként a siófoki tornacsarnok megépítését, minél több munkahely létesítését, "akár a kereskedelem, ipar vagy szolgáltatás fejlesztésén keresztül".

A jogász végzettségű Suchman Tamás 1990-től több parlamenti bizottságnak elnöki és alelnöki tisztét tölti be, 1995-ben és 1996-ban privatizációs, majd ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter volt.

A választókerületben a Fidesz Szászfalvi Lászlót, az SZDSZ Csordás Gyöngyit indítja.