Vilma
-7 °C
4 °C

Lendvai Ildikó: megfelelő az országos lista

2006.02.05. 00:31
Az MSZP országos választási listája a parlamenti frakció működésének, munkájának szempontjából "rendben van" - mondta Lendvai Ildikó, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szombat esti rendezvényén Budapesten.

Az MSZP parlamenti frakciójának vezetője a lista összeállításával kapcsolatban úgy fogalmazott: "egy ideális kormánypárti frakciót képzeltünk el".

A politikus elmondta: a mostani választásokra szándékosan nem kerestek elismert embereket az értelmiségi körből, híres embereket sem a művészet, a sport világból, sem az élet más területeiről. Az elmúlt évek bizonyították: a híres embereket saját területükön szeretik az emberek, de nem feltétlenül a parlamentben kívánják őket látni.

A győzelem esélyét jelentősen növelné, "ha biztosak lehetnénk (...) az SZDSZ parlamentbe jutásában". Hozzátette: matematikai szempontból "nagy veszteség volna a mai kormánykoalíció oldalán, ha az SZDSZ nem öt százalékot érne el, hanem négy és felet. Négy és fél százalék elveszne. Az sok", mondta Lendvai.

Lendvai Ildikó azt mondta: kívánatos lenne, ha az országgyűlési választások nyomán nem kétpárti, hanem többpárti parlament lenne. "Magyarország elég sokszínű ország ahhoz, hogy ne lehessen két vagy akár három színre leegyszerűsíteni".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!