Lendvai Ildikó: megfelelő az országos lista

2006.02.05. 00:31
Az MSZP országos választási listája a parlamenti frakció működésének, munkájának szempontjából "rendben van" - mondta Lendvai Ildikó, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület szombat esti rendezvényén Budapesten.

Az MSZP parlamenti frakciójának vezetője a lista összeállításával kapcsolatban úgy fogalmazott: "egy ideális kormánypárti frakciót képzeltünk el".

A politikus elmondta: a mostani választásokra szándékosan nem kerestek elismert embereket az értelmiségi körből, híres embereket sem a művészet, a sport világból, sem az élet más területeiről. Az elmúlt évek bizonyították: a híres embereket saját területükön szeretik az emberek, de nem feltétlenül a parlamentben kívánják őket látni.

A győzelem esélyét jelentősen növelné, "ha biztosak lehetnénk (...) az SZDSZ parlamentbe jutásában". Hozzátette: matematikai szempontból "nagy veszteség volna a mai kormánykoalíció oldalán, ha az SZDSZ nem öt százalékot érne el, hanem négy és felet. Négy és fél százalék elveszne. Az sok", mondta Lendvai.

Lendvai Ildikó azt mondta: kívánatos lenne, ha az országgyűlési választások nyomán nem kétpárti, hanem többpárti parlament lenne. "Magyarország elég sokszínű ország ahhoz, hogy ne lehessen két vagy akár három színre leegyszerűsíteni".