Építési alvállalkozók tüntetnek a gimnázium avatóján

MTI
2006.02.09. 16:07

A jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium újjáépítésében részt vett alvállalkozók tüntetnek az intézménynél a pénteki avatási ünnepség alkalmából, miután nem kapták meg elvégzett munkáik ellenértékét - közölte a megmozdulást szervezők egyike csütörtökön. Az önkormányzat tudatta: a fővállalkozónak kifizette a jogos követeléseket.

Az érintett hat vállalkozás összesen több mint 100 millió forint kifizetésére vár már hónapok óta - mondta Szőllősi Zoltán, aki építőanyagot szállított az építkezéshez. Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy ügyükben tárgyaljanak velük az illetékesek.

A gimnáziumi újjáépítés és bővítés beruházója, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Tokár István elnök aláírásával közleményt adott ki, amelyben tudatja: a közbeszerzés során nyertes fővállalkozó valamennyi jogos követelését mindenkor határidőben teljesítették. Az önkormányzat nem állt semmiféle jogviszonyban az alvállalkozókkal, így közvetlenül nekik nem fizethetett. Az alvállalkozóknak valószínűleg bíróságoz kell fordulniuk.