Emőke
8 °C
19 °C

Építési alvállalkozók tüntetnek a gimnázium avatóján

MTI
2006.02.09. 16:07

A jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium újjáépítésében részt vett alvállalkozók tüntetnek az intézménynél a pénteki avatási ünnepség alkalmából, miután nem kapták meg elvégzett munkáik ellenértékét - közölte a megmozdulást szervezők egyike csütörtökön. Az önkormányzat tudatta: a fővállalkozónak kifizette a jogos követeléseket.

Az érintett hat vállalkozás összesen több mint 100 millió forint kifizetésére vár már hónapok óta - mondta Szőllősi Zoltán, aki építőanyagot szállított az építkezéshez. Az akcióval azt szeretnék elérni, hogy ügyükben tárgyaljanak velük az illetékesek.

A gimnáziumi újjáépítés és bővítés beruházója, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Tokár István elnök aláírásával közleményt adott ki, amelyben tudatja: a közbeszerzés során nyertes fővállalkozó valamennyi jogos követelését mindenkor határidőben teljesítették. Az önkormányzat nem állt semmiféle jogviszonyban az alvállalkozókkal, így közvetlenül nekik nem fizethetett. Az alvállalkozóknak valószínűleg bíróságoz kell fordulniuk.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.