GyF: a politikus dolga, hogy hozzányúljon az igazságtalanságokhoz

MTI
2006.02.24. 16:48

A közelgő választásokon megfontolt, tudatos döntésre hívta fel hallgatósága figyelmét Gyurcsány Ferenc péntek délután Hegyeshalomban. "Tudatosan döntő választókra van szükség, mert az Önök akarata a lelke, az a pillérje, a cölöpje a harmadik Magyar Köztársaságnak" - mondta a kormányfő a település főterén összegyűlt, hozzávetőleg 300 főnyi hallgatóság előtt.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje arra bíztatta hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni. A politika - mondta - ugyan nem old meg mindent, de "az életre érdemi és jelentős befolyása van, hogy kik azok, akik kormányozzák az országot". A megfontoltságot a választásnál azért tartja fontosnak a kormányfő, mert lényegi eltérés van abban, amit a szocialisták és amit az ellenzék ajánl Magyarországnak.

Gyurcsány Ferenc szerint a politikusnak az a dolga, hogy hozzányúljon az igazságtalanságokhoz. Ezt tette a jelenlegi kormány, amikor a következő öt év nyugdíjemelési programját a parlament elé vitte, mivel a jelenlegi nyugdíjrendszert igazságtalannak tartja - szögezte le.