Kövér: a Gyurcsány-Kuncze-kormánynak mennie kell

MTI
2006.02.27. 17:56

A Gyurcsány-Kuncze-kormánynak mennie kell, mert az MSZP-SZDSZ koalíció a folyamatos áremelésekkel, az ország eladósításával az ország erkölcsi tekintélyét lejáratta - mondta Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke hétfőn, kiskunhalasi sajtótájékoztatóján.

"Magyarország elvesztette azt a hitelét, azt a megbecsülését, azt a tekintélyét, amit az Európai Unióban, a Kárpát-medence népei körében még 2002 előtt élvezett" - jelentette ki, hozzátéve: Magyarország több mint négyezer milliárd forinttal adósodott el ahhoz képest, ahogy 2002-ben a Medgyessy-Kuncze-kormány átvette az ország irányítását.

Kövér szerint az ország maradék vagyonát is elherdálta a kormány az elmúlt négy esztendőben. A Fidesz választmányának elnöke beszélt arról, hogy a jelenlegi kabinet tagjai az autópályáknak "nem a hosszát, hanem az árát duplázták meg, ami jelentős különbség".

A politikus szerint azért is kormányváltásra van szükség, mert a Gyurcsány-Kuncze-kormány "úgynevezett programja", ami napvilágot látott, az tulajdonképpen nem más, mint egy leporolt "kis-Medgyessy-program".