Vilma
-8 °C
3 °C

Szijjártó reagálása Hiller gyanúsítására

OS
2006.02.27. 19:33
Kétféle gondolkodásmód, két egymástól gyökeresen különböző szemléletmód érvényesül az anyaország közéletében a határon túli magyarokkal kapcsolatban - állítja Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője abban a közleményében, amelyet Hiller István kijelentéseire reagálva adott ki. Hiller bűncselekményt gyanított Orbán Viktor korábbi levele kapcsán, amelyet Orbán Viktor írt határon túliakhoz.

Szijjártó szerint az egyik gondolkodásmód a Magyar Szolidaritás programja: minden magyar felelős minden magyarért. Ezzel szemben a másik szemléletmód tehertételnek tekinti a határon túli magyarokat, folyamatosan az anyaországba özönlésükkel rémisztget. E szemléletmódot képviseli Hiller nyilatkozata, amely arculcsapása az egész magyar nemzeti közösségnek, az anyaországi és a határon túli magyaroknak egyaránt - hangsúlyozza Szijjártó.

A Fidesz korábbi rendezvényein részt vevő határon túli magyarok közül sokan jelezték, hogy örülnének, ha részletes tájékoztatást kapnának: milyen jogszabályi feltételekkel lehet részt venni külföldről vagy külföldön a magyar választásokon - írja Szijjártó. Ennek az elvárásnak igyekeztek megfelelni, ezért adtak tájékoztatást levélben az érdeklődőknek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!