Gyurcsány-Putyin - együttműködés a nanotechnológiában?

MTI
2006.02.27. 21:21

Putyin orosz elnök budapesti látogatása annak a folyamatnak a befejeződését jelenti, amelynek során újra rendeződtek a rendszerváltást követően szétzilálódott magyar-orosz kapcsolatok - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn Budapesten újságíróknak.

A miniszterelnök szerint a sárospataki könyvtár köteteinek hazatérése lelkileg is lezárja a magyar-orosz kapcsolatokban az elmúlt másfél évtizedben tapasztalt folyamatot. "Meg fogjuk köszönni, hogy idehozták a sárospataki könyveket, Németországon kívül Magyarország az egyetlen ország, ahol ilyenre sor kerül. Hogy a megállapodás megtörtént, nem kis művészet volt tavaly februárban" - mondta Gyurcsány.

Gémesi Ferenc helyettes külügyi államtitkár arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy Magyarország és Oroszország vezetői várhatóan memorandumot írnak alá a gazdasági együttműködés középtávú fejlesztésének fő irányairól, megállapodnak egy nanotechnológiai innovációs központ létrehozásáról Miskolcon, és jegyzőkönyv készül a 2006-2008 közötti oktatási együttműködésről is.