Törvényt sértett a csepeli MSZP, elkapták a vajai plakátfirkálót

Index/MTI
2006.03.03. 12:06

A Fővárosi Bíróság 2006. március 1-jén a választási törvény megsértése miatt jogerősen elítélte a csepeli MSZP szervezetét. A párt az eljárás során a bírósággal közölte: nem tartja törvénysértőnek és jogellenesnek a Fidesz plakátjainak szisztematikus elpusztítását, letépését, leragasztását - tájékoztatta a Fidesz az Indexet. A Fidesz szerint 200 plakátjukat tették tönkre vagy ragasztották le.

A Fővárosi Bíróság március 1-jei jogerős döntése után az országgyűlési képviselőket jelölő szervezetek, a Fidesz és a KDNP csepeli szervezete nevében ismételten felszólítják Tóth Mihályt, az MSZP elnökét, valamint Avarkeszi Dezső és Podolák György MSZP-s képviselőjelölteket: kérjenek bocsánatot aktivistáik etikátlan, törvénysértő magatartása miatt és szüntessék meg a további jogsértést.

Ugyancsak választási hír, hogy elfogta a rendőrség azt a férfit, aki az MSZP országgyűlési képviselőjének plakátját nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel firkálta össze Vaján. A férfi emberi testrészt is rárajzolt a plakátra. A 40 éves helyi lakos beismerő vallomást tett, a rendőrség gyorsított eljárásban kezdeményezi bíróság elé állítását.