Emőke
8 °C
19 °C

Kupper visszaléptetné SZDSZ-es vetélytársát

Index, MTI
2006.03.07. 17:41

A Fidesz felszólítja az SZDSZ-t, hogy léptesse vissza Bőhm András budapesti országgyűlési képviselőjelöltjét, miután a Fővárosi Bíróság hétfői jogerős ítéletében megállapította: Bőhm András megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, amikor külföldi állampolgárok - székelyföldi magyarok - is gyűjtöttek neki kopogtató cédulákat.

Kupper András Bőhm vetélytársa elmondta: az Országos Választási Bizottsághoz is beadvánnyal fordultak, hogy a testület határozzon, érvényesnek tekinthetőek-e az említett kopogtató cédulák.

Bőhm András jogi tévedésnek tartja a bírósági döntést, amely kimondta: a választás érdemi részében külföldi állampolgárok nem vehetnek részt. Úgy véli a választási törvény nem tartalmaz olyan passzust, ami alapján elmarasztalható lett volna. Szerinte ez alapján nem közreműködhetnének külföldi kampánytanácsadók a választási hadjáratban, de a bírósági logika alapján Tony Blair sem biztosíthatta volna támogatásáról a szocialistákat. Bőhm - aki nem kíván visszalépni - vizsgálja milyen további lépéseket tehet az ügyben.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.