Mária
-6 °C
-2 °C

Sportcsarnokot adott át Gyurcsány Szombathelyen

2006.03.08. 16:29

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át Szombathelyen a közel 3,5 milliárd forintos beruházással - a régi szomszédságában épült - új városi sportcsarnokot. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Kiss Péter kancelláriaminiszter és Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke is. A 8 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény 1 milliárd forintos állami támogatással valósult meg, s az ország harmadik legnagyobb sportcsarnoka.

A kormányfő avatóbeszédében hangsúlyozta: az új sportcsarnok felépülése nem a kormány érdeme, sokkal inkább a szombathelyiek munkájának eredménye. Gyurcsány Ferenc - korábbi sportminiszter - kiemelte, az új sportlétesítmény csupán egyfajta keret, amelyet a szombathelyi sportolóknak és Szombathely sportszerető lakóinak kell majd "élettel megtölteniük".

A létesítmény küzdőtere 54x36 méteres, befogadóképessége kispályás labdarúgó eseménynél 1200, kézilabda-találkozónál 2800, kosárlabda-mérkőzésnél 3260, ökölvívó torna esetében 4500 fő lehet. A modern létesítményhez konditerem, sportorvosi részleg, sajtó- és VIP-páholy tartozik. Mivel folyosó köti össze a régi sportcsarnokkal, kiemelt események lebonyolítása idején a korábban épült létesítmény bemelegítő helyszínként funkcionálhat. Az új csarnok az eredeti, tavaly májusi átadási határidőhöz képest közel tíz hónap késéssel készült el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.